Monday, October 28, 2013

Apakah itu EPA & DHA ? Dan apakah kaitannya dengan Omega Guard Shaklee?

Apakah itu EPA & DHA ? Dan apakah kaitannya dengan Omega Guard Shaklee?

Petikan dari :drhoffman.com

What are EPA/DHA?

EPA DHA is an essential fatty acid which stands for docosahexaenoic acid and eicosapentaenoic acid. This essential fatty acid is an Omega 3 fat, which is found in cold water fish. EPA DHA are highly unsaturated fat because of they contain 6 and 5 double bond s on their long structural chain. These polyunsaturated fats play a very important role with the function of our bodies.
EPA and DHA are vital nutrients and may be taken to maintain healthy function of the following: Brain and Retina- DHA is a building block of tissue in the brain and retina of the eye. It helps with forming neural transmitters, such as phosphatidylserine, which is important for brain function. DHA is found in the retina of the eye and taking DHA may be necessary for maintaining healthy levels of DHA for normal eye function.

Cardiovascular system - EPA and DHA are converted into hormone like substances called prostaglandins, and they regulate cell activity and healthy cardiovascular function.

Human growth and intellectual development - DHA plays a very important role during fetal development, early infancy, and old age. High concentrations of DHA are found in the brain and increases 300-500% in and infant's brain during the last trimester of pregnancy. Adding DHA to a pregnant mothers diet may be beneficial for the fetus's brain development. Elderly people should also take EPA DHA, because as we get older, our bodies form less DHA and EPA, which may cause less mental focus and cognitive function. Taking EPA DHA may also help with mental abnormalities, such as Alzheimer's Disease and Dementia.
There are other benefits to taking EPA and DHA because it also plays as a source of energy, it insulates the body against heat loss, prevents skin from drying and flaking, and cushions tissues and organs.

*********************************************************************************************


Apakah Omega Guard Shaklee?

a) diekstrak daripada minyak ikan laut air sejuk (Sardin, Mackerel, herring & anchovies) perairan Jepun
b) 3x lagi tumpat dari ketumpatan dari hati minyak ikan
c) Minyak ikan paling tulen (mengandungi 7 spectrum jenis asid lemak omega semulajadi EPA, DHA, ALA)
d) Membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA & DHA
e) tidak sama sekali menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk memelihara keaslian & ketulinan minyak omega tersebut, kaedah penyuligan tekanan tinggi tidak dapat menapis kandungan logam yang merbahaya kepada kesihatan.


Khusus untuk bayi dalam kandungan mahupun bayi yang menyusu susu ibu atau jua bayi yang mendapat khasiat DHA/EPA:

  1. Perkembangan dan kefungsian otak bayi (daya mental); 
  2. Perkembangan dan kefungsian mata (daya visual);
  3. Perkembangan dan kefungsian saraf pusat;
  4. Meningkatkan keupayaan kognitif bayi;
  5. Meningkatkan tingkah laku neuro bayi;
  6. Lebih tinggi DHA dalam susu ibu, lebih menyerlah keupayaan   fungsi kognitif bayi pada umur yang masih mentah;
  7. American Journal of Clinical Nutrition keluaran Julai baru-baru ini, menunjukkan bayi yang dilahirkan oleh ibu yang mengambil suplemen DHA sekurang-kurangnya empat bulan menyusu susu ibu, boleh mencapai kepintaran psychomotor (seperti penyelarasan dan menyusun atur) seawal umur 2 setengah tahun; dan
  8. Mencegah autisme, hiperaktif &neurasthenia. (jika ada sejarah dalam keluarga, contohnya:  Boleh la masukkan nutrien minyak ikan (DHA/EPA) sebagai langkah awal pencegahannya)

Khasiat untuk ibu dan individu lain:  

  1. Mengurangkan risiko sakit jantung dan yang berkaitan kolesterol;
  2. kesihatan kardiovaskular;
  3. penyakit berkaitan saluran darah, tekanan darah, paras trigliseride;
  4. kesihatan otak;
  5. untuk mata yang sihat
  6. sendi (arthritis/gout);
  7. tekanan (anti-stress);
  8. insomnia;
  9. sistem imun;
  10. meningkatkan fokus;
  11. memperbaiki pendengaran;
  12. meredakan migran;
  13. kesihatan paru-paru;
  14. kanser;
  15. penyakit berkaitan hati;  
  16. memecahkan lemak degil; serta 
  17. mengimbangi hormon semasa PMS dan 
  18. (wow!!!) kulit licin!!!.
  19. Melicinkan saluran darah & berkemampuan untuk mencairkan darah.
untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di :



Thursday, October 24, 2013

TIP UNTUK MEMILIH SET PENYUSUAN SHAKLEE YANG BERSESUAIAN DENGAN MASALAH PENYUSUAN & BUDGET ANDA


Tip-tip ringkas untuk memilih mana satu supplement penyusuan Shaklee yang bersesuaian dengan masalah kita & bergantung dengan budget yang kita ada.


Terdapat 4 jenis set penyusuan popular, di bawah ini saya sertakan penerangan untuk memudahkan ibu-ibu membuat pilihan berdasarkan keperluan.

1. Set B
Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa
Nota : Alfalfa membantu membantu menghasilkan susuibu dengan lebih cepat
Untuk Siapa ?
  • Ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan(sekali pam dapat 3oz lebih)
  • Ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bayi yang mempunyai masalah eczema
  • Ibu yang mahu kekal sihat dan cantik
  • Ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susuibu
Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan atau sedang berpantang disebabkan ada sesetengah bayi yang mengalami jaundice dan sesetengah bayi mengalami cirit birit  

2. Set Eu Four Pack
Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium 
Nota : Kalsium Shaklee di kenali dengan nama Ostematrix yang dilengkapi dengan kalsium, magnesium dan vitamin D

Untuk Siapa
  • Ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose.
  • Set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur.
  • Ibu yang hamil tetapi masih mampu menyusukan bayi
  • Ibu yang selalu cramp dan sakit belakang

3. Set E
Mengandungi  Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
Nota : Set ini memberi kesan yang lebih yang tidak kurang bagusnya kerana kandungan Alfalfa yang mempunyai khasiat protien di dalamnya.

Untuk Siapa ?
  • Ibu yang sering keletihan melampau.
  • Ibu yang alah dengan susu lembu.
  • Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium
  • Ibu yang stress dengan kerja seharian.

4. Set 3M
Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP
Nota : ESP membantu pengeluaran susuibu dengan lebih cepat
Untuk Siapa ?
  • Untuk ibu yang ada mengalami masalah penyusuan,maksud masalah penyusuan adalah :-
    • Tiada peningkatan pada kuantiti susuibu walau ibu telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum ai sekurang-kurangnya 3 litter sehari 
    • Masalah hasil perahan lambat keluar
    • Peranan set ini adalah untuk membantu membaiki kekurangan  zat dari pemakanan yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Mempunyai stok susu yang sedikit
  • Untuk ibu yang baru mula nak menyimpan stok
  • Untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation
  • Ibu yang punya anak kembar 

Jika anda berminat ingin mengetahui lebih lanjut mengenai produk kami & ingin membeli produk shaklee boleh hubungi saya di ;


Tuesday, October 22, 2013

Sustained Release Vitamin C shaklee diperbaharui dari 500mg ke 922mg : 180 Biji Tahan 6 Bulan penggunaan


         Alhamdulillah semakin laris SR VITAMIN C PLUS SHAKLEE ni...sebab vitamin C bagus untuk general health kita..siapa peminat vitamin C Shaklee..it back!! Setelah hampir satu tahun menyepi...takot habus stok lagi..jom cepat2x pm saya utk order. Kini yang paling best sudah berwajah baru, sudah up grade kepada kandungan 922mg !!! pada harga yang sama dengan  500mg SR VITAMIN C 500mg yang dulu...masyaallahh...


Psss beli 2 botol terus tak rugi sebab 1 botol 180 biji = 6 bulan makan...takot habis stok satu malaysia book 2 botol terus utk makan 1 tahun hehehe..





Why SUSTAINED RELEASE VITAMIN C shaklee???

1 shaklee vit C = 1.5 orange × 5 hours
Because we lost it EASILY & CONTINUOUSLY, therefore we should choose sustained-release vitamin C.
Exclusive all-Natural Vitamin C delivered Hour after Hour.
Powerful Antioxidant to delay aging.
Form collagen to protect skin, tendons, ligaments & blood vessel.
Helps to prevent flu.
Helps to reduce damage done by toxic chemical substances.

YOU DESERVED FOR BETTER HEALTH...



Untuk sebarang pertanyaan & tempahan boleh hubungi saya di :






Monday, October 21, 2013

KENAPA SILIKA GEL TAK ADA DALAM SUPPLEMENT SHAKLEE ???

kenapa ada silica gel eh dlm botol supplement?dannnnn, kenapa shaklee xda? 


SILICA GEL    
*********




-bahan yang tidak sepatutnya ada dalam makanan tambahan vitamin khususnya. 
-adanya kehadiran silika gel, vitamin itu adalah dalam golongan sintetik dan tidak asli.
- sejenis ‘desiccant’ iaitu ia berfungsi untukmenyerap lembapan.
- Sebab itulah ia berada dalam kotak2 kasut kulit bagi mengelakkan pertumbuhan kulat. 
-kotak barang elektrik, silica gel diletakkan juga untuk menghalang lembapan merosakkan alatan tersebut.

Jika anda berkemampuan untuk menggunakan sesuatu yang lebih baik, why not get a better one? 

Shaklee adalah asli, tanpa pewarna tambahan, pengawet, perasa dan tanpa silika gel. 

kecuali produk untuk kanak2 
kerana sekiranya kanak2 mengambil sendiri vitamin mereka, dikhuatiri mereka mengambilnya dengan tangan basah, jadi tak eloklah untuk pil vitamin tu (ini basah lencun bukan moist). 

Tapi silica gel dalam Chewable Vitamin C dan VitaLea for Children ni memang unik. ia tak sama macam silica gel yang biasa datang dalam botol supplement lain.

Jadi berhati-hatilah apabila anda membeli vitamin yang datang bersama silica gel…(^_^)

i still choose u, shaklee ku!! ;D



## Wssup/ WeChat/ Viber/Sms/Call ##
      MINA   013-2778291

Monday, October 14, 2013

MUAL, LOYA, PENING, MUNTAH CEGAH GEJALA KEHAMILAN DENGAN SHAKLEE


  Loya, pening, muntah perkara senonim untuk ibu hamil seawal kandungan 4 ke 16 minggu kehamilan..bergantung kepada individu sama ada morning sickness ini berlarutan hingga ke tempoh matabg kehamilan...apabila ibu hamil kerap muntah, tak lalu makan menyebabkan gangguan nutrisi untuk ibu dan bayi dalam kandungan..

Dengan set ini |mealshake & ginger pepermint | amat disyorkan oleh pakar kami untuk mengatasi gejala morning sickness dikalangan ibu mengandung..mealshake mengandungi segala nutrient penting untuk ibu & bayi, malah ginger pepermint pula membantu mengurangi ketidakselesaan perut & menghalang gejala morning sickness ini.



Mari kita lihat apa kebaikan dari GINGER PEPPERMINT SHAKLEE & MEALSHAKE SHAKLEE UNTUK IBU HAMIL :


Kebaikan dan Kelebihan Peppermint Ginger Plus Shaklee


Peppermint Ginger Plus dari Shaklee mempunyai kelebihan dan kebaikan yang banyak setanding dengan vitamin-vitamin Shaklee yang lain. Kebaikan dan kelebihan yang ada pada produk ini menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pengguna yang mempunyai masalah berikut:


  • Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  • Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
  • Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  • Mereka yang sering mengalami kembung perut
  • Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.

Peppermint Ginger diperbuat dari bahan semulajadi dan bukan bahan sintetik . Ia telah diuji secara klinikal dan terbukti mengatasi masalah-masalah yang dinyatakan. Kelebihan Peppermint Ginger diterangkan melalui kandungan bahan herba terpilih iaitu 4 herba dari Barat dan Timur iaitu:

Pudina (Peppermint)         


  • Melegakan otot perut, Ia mempunyai kesan penenang
  • Membantu dalam penghadaman.
  • Membantu mengurangkan mabuk laut/darat.
  • Membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit
  • Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul kesan dari rawatan kemoterapi.
  • Pudina meransang pengeluaran peluh, oleh itu menyekat demam apabila seseorang itu mengalami selsema
  • Rasa sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan meningkatkan fokus.


        Halia                


  • Halia meransang rembesan enim salvia untuk pencernaan makanan.
  • Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakid haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang).
  • Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan.

      kebaikan halia : sumber   lifehack.org/

      
      Pokok adas (fennal)          


  • Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. 
  • Juga, Ia dapat membantu dalam masalah elergi dalam saluran usus.

      Cekur Manis (anise)          


  • Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. 
  • Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa
  • Melegakan haba dimusim panas dan lembab
  • Memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut


Bila ibu hamil yang sering muntah, di akhiri dengan simptom tak lalu makan sebabnya takot muntal dan loya lagi, perkara ini sangat berbahaya kepada ibu dan kandungan dimana awal kehamilan inilah janin baru hendak membesar dan bergantung 100% makanan yang diperolehi dari si ibu. Meal shake shaklee dapat menyalurkan segalan nutrisi yang diperlukan oleh ibu dan janin. Ianya minuman yang diperkaya dengan sumber vitamin  penting untuk ibu dan bayi. mari klita lihat kebaikan Mealshake dalam segelas minuman setiap hari :



Apakah khasiat Mealshake ini?

a)   Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

b)  Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

c)  Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

d)  Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

e)  Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

f)  Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Untuk sebarang pertanyaan & tempahan boleh hubungi saya di :

{ WSAP/WCHAT/VBER/SMS/CALL : MINA    013-2778291 }
or   kunjungi fan page saya di : ShakleeBiz shoppe
or FB saya Mina Reenamee 
  

Sunday, October 6, 2013

Cara Untuk Mendapatkan Harga Supplement Shaklee Dengan Harga Ahli / Ingin Menjadi Ahli Shaklee

      
    Hai selamat berkunjung ke laman blog saya, diharap semua pembaca dan pengguna setia produk shaklee diberi kesihatan yang baik oleh Allah S.W.T. Supplement Shaklee telah lebih 50 Tahun bertapak sebagai supplement terbaik di dunia. Kepada penggemar supplement Shaklee anda boleh dapatkan produck shaklee dengan menghubungi saya di :

FB            :  Mina Reenamee    
FB Page   :ShakleeBiz shoppe
HP           : 013-2778291 (WASSUP/WECHAT/VIBER/SMS/CALL)

Atau

Anda boleh Walk-In ke mana-mana branch Shaklee di Malaysia yang berdekatan dengan anda seperti senarai BRANCH di bawah :


Semasa pembelian di branch Shaklee / pesanan di kaunter shaklee anda haruslah sebutkan SHAKLEE ID saya seperti di bawah untuk mendapatkan harga  supplement dengan harga ahli :

NAMA SPONSOR : NAIMAH BT DARAMAN SAH
SHAKLEE ID          : 934802

Office
Business Hour
Location Map
Kuala Lumpur
31, Jalan 2A/27A, Section 1, 
Wangsa Maju Setapak, 
53300 Kuala Lumpur.
Tel : 603-4142 6442
Fax: 603-4149 6313

Contact : Ida (Branch Supervisor)
Monday to Friday:
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

View Shaklee Kuala Lumpur in a larger map
Penang
A-2, Jalan Todak 1,
Pusatbandar Seberang Jaya,
13700 Perai.
Te l: 604-397 4325
Fax: 604-397 4324
Contact : Cannie Teoh
(Branch Supervisor)
Monday to Friday:
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

View Shaklee Penang in a larger map
Ipoh
32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.

Tel: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263 


Contact : Eunice Lau
(Branch Supervisor)
Monday to Friday:10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

View Shaklee Ipoh in a larger map
Johor Bahru
14, Jalan Molek 1/10,
Taman Molek, 
81100 Johor Bahru.
Tel: 607-352 5188
Fax: 607-352 4188 


Contact : Fiona Chow
(Branch Supervisor)
Monday to Friday:10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

View Shaklee Johor Bharuin a larger map
Kota Bharu
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, 
Jalan Sultan Yahya Petra, 
15200 Kota Bharu.
Tel: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711
Sunday to Thursday:10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

View Shaklee Kota Bharuin a larger map
Kota Kinabalu
Lot 7, Tkt Bawah, Lorong Lengkuas, 
Wisma Damai, Jalan Damai, Luyang
88300 Kota Kinabalu.
Tel: 6088-272 087
Fax: 6088-272 089

Contact : Amir Bin Kissi
(Branch Supervisor)
Monday to Friday:10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Saturday (1st & 3rd):
10:00 a.m. to 7:0

Shaklee Malaysia juga telah menukar URL laman webnya yang rasmi..iaituhttp://shaklee.com.my. Lebih banyak info tentang produk-produk yang telah diupload di website baru Shaklee ini

Atau :

Sesiapa yang memang berhajat @ mahu jadi AHLI SHAKLEE dan mempunyai ID SHAKLEE sendiri, anda bolehlah menghubungi saya untuk urusan pendaftaran :


*Jika anda BUKAN AHLI dan BERMINAT UNTUK MENJADI AHLI SHAKLEE (untuk kegunaan family dan sediri), anda perlu ada penaja/sponsor untuk urusan pendaftaran anda, saya boleh uruskan dari A to Z untuk anda. Cuma anda membuat pembayaran kepada saya sebanyak RM75(Semenanjung) &   RM85 (Sabah/Sarawak) untuk urusan pendaftaran ahli. Paling best keahlian Shaklee adalah seumur hidup, tak perlu untuk renewal .Nanti shaklee akan mengepos Shaklee Kit  ke rumah anda. 

Anda boleh lah Bank-In kan duit untuk Yuran keahlian kepada saya :

No. Akaun Maybank : 158 248 353 767
Nama                              : Naimah Bt Daraman Sah
Yuran                              : RM75(Semenanjung), RM85(Sabah & Sarawak) 

Selepas Bank-In duit anda boleh hubungi saya di talian 013-2778291 dengan memberikan detail seperti di bwh:

1)  Bank-In Date, Bank-In time untuk Yuran
2) Nama Penuh Anda &    No. I.C Anda
3) Nama Penuh Suami/Isteri (jika berkahwin) &     No. I.C Pasangan Anda
4) Alamat Penuh Surat-menyurat (untuk pengeposan Shaklee Kit ke rumah)
5) No. Telefon Anda &    alamat E-Mail (Yahoo/Hot mail/ dll)
7) No.akaun Maybank Anda (setiap pembelian ada point, redeem point boleh dapat cash bonus)


 Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan.

Saturday, October 5, 2013

KHASIAT DAN KEBAIKAN PERFORMANCE DRINK UNTUK AHLI SUKAN, IBU MENYUSU, JEMAAH HAJI/UMRAH & ORANG TUA/ KANAK-KANAK


1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.


2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. 

4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam seharian menyusu/mengepam.

6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu.



Performance drink drink
#sumber elektrolit yang terbaik (Na+,Mg+,Cl+,K+Ca+) yang memelihara bendalir dalam tubuh daripada dehidrasi.

#mengekalkan paras gula dalam darah penting bagi para atlet atau orang bersukan bagi penjanaan tenaga berterusan dan berpanjangan.

Sesuai untuk orang yang :
1)para atlet/bersukan
2)orang berpuasa
3)sebelum dan selepas pembedahan
4)cirit-birit yang serius
5)tiada selera makan
6)rendah paras gula
7)keletihan & kepeningan

Mereka yang letih setelah seharian bekerja DAN bagus untuk sesiapa sahaja...

Untuk sebarang pertanyaan & tempahan dengan harga yang super duper murah boleh hubungi saya di talian :

Mina Reenamee (Wassup/WeChat/Sms/Call/Viber)  013-2778291
FB Page    : shaklee.biz shop
FB             : Mina Reenamee 

Friday, October 4, 2013

"SET ENERGY BOOSTER SHAKLEE" UNTUK MENGATASI RASA PENAT, LETIH & LESU

*****Selalu penat dan keletihan??*****


tahukah anda kita memerlukan vitamin tambahan untuk menjana tenaga dari makanan. Kesan kekurangan vitamin dalam badan membuatkan badan kita mudah menjadi lesu, cepat letih, mudah terkena penyakit dan sebagainya. 

adalah sangat penting untuk diingatkan bahawa vitamin shaklee adalah semulajadi dan bukan diperbuat dari dadah yang mampu memberi kesan sejurus sahaja selepas makan. Vitamin semulajadi ini memerlukan masa untuk menyeimbangkan nutrien dalam badan kita sebelum menampakkan kesan yang terbaik bersesuaian dengan badan.

Antara Energy Booster Yang Terbaik
========================


Vitalea/multivitamin
**************
Mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang dirumus khas untuk memenuhi keperluan mikronutrien orang dewasa.
Dilengkapi dengan zat besi untuk pembentukkan lebih banyak sel darah merah.
mengelakkan amenia
meningkatkan paras HB.
Mengandungi magnesium, kalsium, fosforus, Vitamin C dan D
Menyokong kesihatan tulang
sangat membantu dalam peningkatan kesihatan sekiranya diambil secara berterusan.

B Complex
*******
Terdiri daripada 8 vitamin B penting untuk keperluan harian
Merupakan anti stress terbaik.
vitamin B1,B2,B3,B6,biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein lemak dan karbohidrat kepada tenaga.
Asid folid dan B12 membantu membina sel darah merah dalam tubuh.
Vitamin B sangat disarankan untuk diambil bersama dengan vitamin C

Vitamin C
********
Bekalan vitamin c yang berterusan adalah amat penting untuk menyokong proses dlm badan.
menyokong kesihatan tulang,gigi,gusi dan seluruh badan

Energy soy Protein (ESP)
*******************
Mengekalkan tenaga secara berterusan
sifatnya rendah glesemik indeks memberikan rasa kenyang yang lebih lama.
membantu dalam tumbesaran dan pertumbuhan sek-sel badan
Pengambilan ESP bersama dengan susu dan kurma membantu memberikan tenaga secara berterusan.


*********************************************************************************
Untuk sebarang pertanyaa & Tempahan boleh hubungi saya :


SUPPLEMENT YANG SESUAI UNTUK KEHAMILAN ANDA / ATASI KENCING MANIS, DARAH TINGGI, LOW HB, CRAMPING & SEMBELIT SEMASA MENGANDUNG

Kehamilan adalah perkara yang amat menggembirakan kepada pasangan Suami dan Isteri. Semasa tempoh 1,2,3 semester kehamilan, ibu hamil kemungkinan akan mengalami gejala-gejala seperti kencing manis, darah tinggi, muntah dan loya, low HB, sakit pinggang/ cramp kaki dan Sembelit. Walaupun gejala yang disebutkan adalah bersifat sementara, tetapi harus diambil berat kerana ianya boleh menganggu / memberi kesan kepada bayi di dalam kandungan anda. Kepada ibu-ibu yang masih mencari supplement shaklee yang sesuai untuk kehamilan mereka di bawah saya ada syorkan beberapa supplement yang diperlukan :-

====================================================================
a) Gejala Kencing Manis/ Gestatinal Diabetis Melitus (GDM).

Kencing manis dikalangan ibu yang hamil disebabkan oleh peningkatan secara mendadak hormon estrogen & Progesteron semasa mengandung. Perubahan hormon yang ketara ini akan menganggu penghasilan hormon Insulin dalam tubuh untuk menukarkan gula makanan kepada tenaga. Oleh kerana itu metabolisme gula dalam tubuh tidak dapat disempurnakan dengan baik dan ini menyebabkan kadar gula meningkat secara mendadak dalam darah.

Supplement shaklee yang disyorkan :- 
i) B-complex---Membantu metabolisme gula dalam darah
ii) Zinc complex---Meningkat kadar penghasilan Insulin dalam tubuh
iii) ESP-------    Low GI bagus mengawal kadar pelepasan gula dalam darah & menbantu mengawal     rasa lapar.
========================================================================
b) Gejala Low HB (Hemoglobin dalam darah rendah)

Gejala ini berlaku kerana kekurangan Iron dalam tubuh ibu hamil untuk penghasilan darah merah. Apabila wanita disahkan hamil, kadar keperluan Iron meningkat secara mendadak (50% dari kadar wanita normal) untuk mensentisiskan lebih bayank hemoglobin (Protein sel darah merah yang berperanan mengangut oksigen dalam tubuh). Hemoglobin amat diperlukan untuk perkembangan janin/bayi & perkembangan Placenta.

Supplement Shaklee yang disyorkan :-
i) Vitalea--- >Sejenis multivitamin & mineral yang membantu meningkat keperluan iron dalam tubuh.
ii) B-complex--- >Menyediakan keperluan Folic acid untuk membantu penyerapan Iron dalam tubuh.
iii) Chewable Vitamin C 100mg/Sustained Release Vitamin C---- >Vitamin C adalah co-factor untuk 
                                                                                                     penyerapan Iron.
=======================================================================
c) Gejala Tekanan Darah Tinggi.

Gejala ini terjadi apabila berlaku tekanan dalam salur darah / arteri untuk menyalurkan darah ke otak & ke seluruh anggota badan manusia. Jika anda seorang yang ada sejarah tekanan darah tinggi sebelum mengandung, haruslah diatasi dengan segera setelah anda positive semasa mengandung. Tekanan darah yang normal adalah 110/80 mHg, jika bacaan melebihi 140/90 mHg akan diagnose sebagai Hypertension. Jika anda mengalami tekanan darah tinggi diusia kandungan 20 minggu dan ke bawah  harus dicegah dengan cepat sebelum memberi kesan buruk pada janin anda.


i) B-complex----- >Meredakan stress /tekanan pada saraf
ii) Omega Guard---- > Membantu mencairkan darah
iii) Osteomatrix----- >Mengimbangi tekanan darah, mencegah sakit kepala/stress di saraf kepala 
iv) Garlic complex--- >Membantu mengurangi kolesterol darah yang boleh menyumbat arteri darah dan
                                   meyebabkan tekanan darah.
========================================================================

d) Gejala Muntah & Loya (Morning sickness)

Jikalau wanita yang baru berkahwin dan disahkan mengandung tak akan lari dengan gejala Morning Sickness. Rasa nak muntah, mual, tak lalu makan tu semua petanda positif  bagi awal kehamilan. Akan tetapi boleh berlarutan sehingga kehamilan 3rd semester. Kerap muntah juga tidak baik untuk Ibu & kandungan. Asal tengok makanan jer nak muntah, asal minum air saja nak muntah, ini boleh menyebabkan Ibu kekurangan gizi & nutrisi untuk janin mereka. Ini disebabkan perubahan hormon yang ketara semasa mengandung kali pertama atau seterusnya.

Supplement Shaklee yang disyorkan :-
i) Meal Shake---- >Membekal 28 Jenis vitamin & mineral dalam segelas mealshake
ii) Ginger pepermint---- >Mengandungi herba pudina, halia dan jintan bagus untuk mengilangkan loya &
                                      mual semasa mengandung
========================================================================
e) Gejala Sakit Pinggang, cramping kaki & sembelit 

Sewaktu mengandung keperluan kalsium meningkat untuk memantu perkembangan & tumbesaran tulang janin dalam kandungan. Kalsium akan diserap secara optimum bagi janin untuk bekalan tulang mereka. Jika anda kekurangan sumber kalsium anda akan mudah mengalami kekjangan otot terutamanya di pinggang & betis. Dan tanda kekurangan kalsium adalah anda kerap sembelit ketika mengandung.

Supplement Shaklee yang disyorkan :-
i) Osteomatrix---- >Membekalkan sumber Kalsium & Magnesium kedalam tubuh untuk mengeelakkan
                               kekejangan otot 
ii) Lecithin------- >Sangat bagus untuk mengurangi sembelit & melembutkan najis.

*********************************************************************************
Untuk sebarang pertanyaan & Tempahan sila hubungi saya seperti talian dibawah :-

Saya boleh konsult anda mengikut keperluan & budget anda :

Full Name:
Phone Number or Contact Number
Email Address
Home Adress
List of Products as below : Please select which products do you prefer to buy Vitamin E Complex
Vitamin B Complex
Sustained release Vitamin C
Chewable Vitamin C
Alfafa Complex(Small)
Alfafa Complex (Large)
DTX Complex
Caratomax
Advanced Joint Health Tablet
Herb-Lax
Peppermint Ginger Plus
Performance Drink
Cinch Shake Mix(Vanilla flavour)
Cinch Shake Mix (Mocca)
Cinch Shake Mix(Chocolate)
Vita-Lea Iron formula
Cinch Energy Tea Mix
Meal Shake
Shaklee Collagen Powder
Vivix
Meal shake
Nutriferon
ESP (Energising Soy Protein)
Osteomatrix
Zinc Complex
Garlic Complex
GLA Complex
Omega Guard
Lecithin
Herba Blend Multi purpose Cream
Quantity

Get your own free form like this one.
 
Copyright 2013 © Reserved to Mina Reenamee Design By Cik Nurfarah