Monday, June 16, 2014

Set kehamilan shaklee mengikut peringkat kehamilan

Ramai ibu-ibu mengandung diluar sana masih tercari -cari dan tertanya-tanya supplement shaklee mana kah yang sesuai untuk peringkat kehamilan mereka..tak susah,disini saya ada senaraikan beberapa supplement shaklee mengikut peringkat semester kehamilan..ok lets check it out!!!

SET KEHAMILAN DARI SHAKLEE
==============================
Vitamin yang di cadangkan untuk wanita hamil mengikut trimester kehamilan :

1. 1ST TRIMESTER (1-3BULAN)
* ESP
* OSTEMATRIX
* B COMPLEX
* VITALEA
* VITAMIN C

2. 2ND & 3RD TRIMESTER (4 - 9BULAN)
* ESP
* OSTEMATRIX
* B COMPLEX
* VITALEA
* VITAMIN C

Kombinasi Supplement Yg Disarankan Utk Kehamilan/ Ibu Mengandung
==============

1. OsteMatrix (Calcium-Magnesium)
================================
Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitmain D pula untuk merangsang
penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk
pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah
tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

2. Energizing Soy Protein
=======================
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.
        Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

3. Omega 3 (Omega Guard)
========================
Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

4. Vitamin B Compleks
===================
B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal
minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

5. Vitamin C
===========
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

6. Vita-Lea Iron Formula
======================
Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu
mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasamengandung.

Haaaa dah boleh figured up setiap fungsi supplement shaklee?? Ingat supplement shaklee dihasilkan melalui kajian khas oleh para saintis shaklee yang bertauliah & dihasilkan dangan bermutu & diuji secara klinikal agar dapat memantapkan & menjaga kualiti supplement ini.

Ini bukan dadah atau jamu atau ubat ye kakak, abang, pakcik, makcik, atuk & nenek ye...ini adalah supllement semulajadi..tanpa perisa tambahan, pewarna tambahan, dan bahan pengawet.

Dijamin BERKUALITI / DITANGGUNG HALAL/ INSYAALLAH MEMBANTU MENINGKATKAN KESIHATAN & KESEJAHTERAAN ANDA.

Ok ingin mencuba boleh lah hubungi saya di :-

WHAT'S UP / WE CHAT / VIBER / SMS/ CALL
di 013-2778291 ( mina reenamee )

0 comments:

Post a Comment

Full Name:
Phone Number or Contact Number
Email Address
Home Adress
List of Products as below : Please select which products do you prefer to buy Vitamin E Complex
Vitamin B Complex
Sustained release Vitamin C
Chewable Vitamin C
Alfafa Complex(Small)
Alfafa Complex (Large)
DTX Complex
Caratomax
Advanced Joint Health Tablet
Herb-Lax
Peppermint Ginger Plus
Performance Drink
Cinch Shake Mix(Vanilla flavour)
Cinch Shake Mix (Mocca)
Cinch Shake Mix(Chocolate)
Vita-Lea Iron formula
Cinch Energy Tea Mix
Meal Shake
Shaklee Collagen Powder
Vivix
Meal shake
Nutriferon
ESP (Energising Soy Protein)
Osteomatrix
Zinc Complex
Garlic Complex
GLA Complex
Omega Guard
Lecithin
Herba Blend Multi purpose Cream
Quantity

Get your own free form like this one.
 
Copyright 2013 © Reserved to Mina Reenamee Design By Cik Nurfarah