Sunday, December 7, 2014

Double promotion shaklee untuk bulan December 2014


Assalammualaikum pembaca setia semua..

Alhamdulillah benda yang baik harus kita war-war kan...sempena penghujung bulan untuk tahun 2014 ini..shakler corporation sangat berbesar hati mengadakan double promosi untuk vitamin yang disukai ramai...iaitu Vitamin C dan Vitamin E..

   Anda boleh dapatkan kedua-dua vitamin super meletopss ini dengan pembelian secara beli borong BUY 6 FREE 1 atau beli 2 botol mana2x vitamin C atau Vitamin E ada layak mendapat 5% diskaun...wowwww berbaloi2x...boleh share dengan makcik/pakcik, mak/ayah & adik -beradik yang lain..tunggu apa lagi?


Nak harga berpatutan boleh pm saya di

Mina reenamee 

Whats Up/ SMS/ viber/Call 013-2778291



Monday, June 16, 2014

Set kehamilan shaklee mengikut peringkat kehamilan

Ramai ibu-ibu mengandung diluar sana masih tercari -cari dan tertanya-tanya supplement shaklee mana kah yang sesuai untuk peringkat kehamilan mereka..tak susah,disini saya ada senaraikan beberapa supplement shaklee mengikut peringkat semester kehamilan..ok lets check it out!!!

SET KEHAMILAN DARI SHAKLEE
==============================
Vitamin yang di cadangkan untuk wanita hamil mengikut trimester kehamilan :

1. 1ST TRIMESTER (1-3BULAN)
* ESP
* OSTEMATRIX
* B COMPLEX
* VITALEA
* VITAMIN C

2. 2ND & 3RD TRIMESTER (4 - 9BULAN)
* ESP
* OSTEMATRIX
* B COMPLEX
* VITALEA
* VITAMIN C

Kombinasi Supplement Yg Disarankan Utk Kehamilan/ Ibu Mengandung
==============

1. OsteMatrix (Calcium-Magnesium)
================================
Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitmain D pula untuk merangsang
penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk
pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah
tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

2. Energizing Soy Protein
=======================
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.
        Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

3. Omega 3 (Omega Guard)
========================
Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

4. Vitamin B Compleks
===================
B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal
minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

5. Vitamin C
===========
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

6. Vita-Lea Iron Formula
======================
Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu
mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasamengandung.

Haaaa dah boleh figured up setiap fungsi supplement shaklee?? Ingat supplement shaklee dihasilkan melalui kajian khas oleh para saintis shaklee yang bertauliah & dihasilkan dangan bermutu & diuji secara klinikal agar dapat memantapkan & menjaga kualiti supplement ini.

Ini bukan dadah atau jamu atau ubat ye kakak, abang, pakcik, makcik, atuk & nenek ye...ini adalah supllement semulajadi..tanpa perisa tambahan, pewarna tambahan, dan bahan pengawet.

Dijamin BERKUALITI / DITANGGUNG HALAL/ INSYAALLAH MEMBANTU MENINGKATKAN KESIHATAN & KESEJAHTERAAN ANDA.

Ok ingin mencuba boleh lah hubungi saya di :-

WHAT'S UP / WE CHAT / VIBER / SMS/ CALL
di 013-2778291 ( mina reenamee )

..Cantik kan diri dengan "VITAMIN E" SHAKLEE..

Hari ini ramai pula yang order vitamin E.Tak sedar vitamin E sudah kehabisan stok tapi order masuk bukan kemain laju..Biasa kalau nak habis promosi cepat ajer habis kan..

Nak tahu kenapa ramai sangat ambil peluang beli vitamin E ni?

Nak tahu khasiat vitamin E ini?
✿ Melindungi Jantung
✿ Meningkatkatkan Kemampuan Reproduktif
✿ Anti-Penuaan
✿ Anti-Oksidan yang Tinggi
✿ Kelestarian Tenaga
✿ Memperbaiki Arthritis
✿ Menghalang Keguguran
✿ Mengurangkan Parut

Bagaimana Vitamin E Shaklee Berfungsi Mencantikkan Kulit
-------------------------------------------
------------------------

Vitamin E sangat sinonim dengan kecantikan kulit kerana ianya merupakan anti-oksidan yang super duper SUPERB dan tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Bertindak meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan daripada berlaku. Kajian menunjukkan pengambilan Vitamin E untuk jangka panjang akan dapat mengurangkan sunburn akibat dedahan kepada sinaran UV. Vitamin E juga mampu
menghilangkan kesan parut akibat jerawat, eczema atau lain-lain masalah kulit.

Ada sesiapa lagi yang nak order vitamin E ini?Tahan 4bulan
tau.Berbaloikan...Jom beli untuk mencantikkn diri...tak rugi!!

Ingin khidmat nasihat mengenai sebarang produk shaklee..boleh hubungi terus saya melalui SMS/ WHATS UP di 013-2778291. Atau anda boleh pergi ke mana-mana branch boleh menggunakan ID untuk pembelian harga ahli.

Mina reenamee
ID : 934802
H/P : 013-2778291
SMS/ WHATS UP

Thursday, June 5, 2014

INGINKAN SET PENYUSUAN BAJET?SUSU IBU MENINGKAT DARI SEGI KUALITI DAN KUANTITI!

Bagaimana ketiga2 supplemen ini berfungsi dalam membantu penyusuan susu ibu??
====================================================

Ramai ibu yang menyusukan anak bertanya 'boleh tak saya tak nak ambil set penyusuan?saya nak vitamin yg memang khas untuk banyakkan susu saja?......soalan yang sering di ajukan kepada saya.Salah satu saya faham sebab bajet dan mungkin malas nak telan banyak sangat vitamin.

Jawapan saya ,anda boleh cuba 3 supplement ini.InsyaAllah ia dapat membantu anda dalam menjayakan penyusuan anda bersama si kecil dengan syarat anda perlu buat tips penyusuan yang di beri.

1. Alfalfa complex (Bulan ni ada promosi ya,harga mmg murah giler2 uollsss)
2. ESP (hot item)>>>semua ibu menyusu sukakannya!!
3. Ostematrix

Jika anda consume set ini,Selain dapat menambahkan susu badan,satu bonus untuk anda juga sbb anda boleh:
> mengurangkan berat badan
> payudara dan punggung kembali anjal dan mantap
> Mengatasi masalah keputihan
> Tiada lg masalah kaki kebas,lenguh2 badan atau sakit pinggang
> kulit semakin cantik dan parut semakin hilang


1. OsteMatrix (Shaklee Cal-Mag):
==================

Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period), mendapati susunya akan merundum. Ini disebabkan kekurangan kalsium di dalam darah yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

Selain itu, kelebihan Kalsium Shaklee ialah:
• Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
• Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
• Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan..

2. Energizing Soy Protien (Shaklee ESP):
======================

Kompisis vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protien sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.


3. ALFAFA
======

* Supplement yg penting untuk penghasilan susu kerana mempunyai1001 khasiat.
* Membantu memekatkan susu dan susu ibu lebih lemak berkrim.Anak anda pun cepat kenyang dan tidor lena..
(keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza..ada yg hanya perlu makan 2biji sehari sudah menampakkan hasil tapi ada juga yg perlu ambil 4 -6biji sehari baru ada hasilnya..alfafa compelx ni di datangkan dgn 2 botol samada nak yg kecil atau besar



Mari kita jayakan penyusuan eklusif bersama Shaklee, penyusuan sunnah di dalam Islam.

Berminat untuk mendapatkan supplement shaklee, boleh hubungi saya di :-

Whats Up/ We Chat / Viber / SMS / Call : 013-2778291 (Mina Reenamee)

Vitamin e & esp

ESP & VITAMIN E UNTUK MEREKA YANG INGIN KULIT
CANTIK!
==================================================
1001 Khasiat Vitamin E.
Vitamin E shaklee adalah semulajadi, bukan sintetik (tiruan).
Bagaimana ingin mengetahui perbezaannya? Vitamin E
semulajadi bermula dengan d-alpha dihadapannya contoh d-
alpha tocopherol. Vitamin E sintetik pula akan bermula
dengan dl- contohnya dl-alpha tocopherol. Oleh itu hindarkan
tiruan, ambillah yang semulajadi.
So sesiapa yang memang sudah amalkan pengambilan vitamin
E, boleh check label pada botol vitamin E anda selepas ni ye.
# Tentu ramai yg nak tahu.. kenapa Shaklee tambah ekstrak
biji anggur kat vitamin E tu.. kan kan.... bukan saje suka2
yer... meh kita baca kelebihan grape seed extract (ekstrak
biji anggur)..
# Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat
kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
# Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit
E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C .. dlm erti kata
lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah
kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara
kecantikan dan yg best grape seed extract terbukti berkesan
menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol,
menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah
berpunca daripada urat timbul ..
# Melambatkan penuaan.
# Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC
(oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding
kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari
penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen.
Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih
elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara
semulajadi.

Berminat untuk dapatkan esp dan vita e ini?hubungi saya

Naimah di 013-2778291 untuk keterangan lanjut dan order. (Whats up/call/sms)

READY STOCK..

#hashtag#sentiasaawetmudadgnEsP&VIT.E##

Thursday, May 29, 2014

KENAPA RAMAI YANG SUKAKAN ESP ? APAKAH YANG AKAN TERJADI JIKA KITA KEKURANGAN PROTEIN??

Alhamdulillah..ESP adalah HOT item di kalangan customer2x saya terutamanya yang membeli set kehamilan,set kesuburan,set bersalin.set penyusuan,set kecantikan,set pelangsiangan dan set kesihatan optimum.Ramai yang sudah mengakui kehebatan esp ini..ANDA NAK CUBA?BOLEH PM SAYA UNTUK DAPATKAN HARGA YANG CUKUP2 MENARIK2...

➜ KELEBIHAN ESP SHAKLEE (◕‿◕)
========================

✔ Kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
✔Membantu hilangkan parut jerawat di muka.
✔ Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
✔ Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
✔ Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
✔ Menyokong kesihatan imunisasi badan.
✔ Mengawal paras kolesterol.
✔ Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
✔ Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
✔ Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam.
✔ Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum.
✔ Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.

Ini antara sebab-sebabnya mengapa ESP menjadi REBUTAN


KENAPA RAMAI YANG SUKAKAN ESP ?

APAKAH KHASIATNYA ?
1. ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2. ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
3. Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
4. ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
5. Bagi ibu-ibu mengandung, ESP
membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
6. Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
7. Cepat kenyang dan membantu
dalam pegurusan berat badan.
8. Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk
membentuk sel baru dan
menyingkirkan sel kulit mati.

INFO RINGKAS TENTANG ESP
* Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein
kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah.

* Energizing Soy Protein Shaklee
mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

* Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan.

ESP INI SESUAI UNTUK SIAPA??
1. Ibu menyusu
2. Ibu hamil
3. Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
4. Sesiapa sahaja yang inginkan
kesihatan berpanjangan
5. Mereka yang mengalami masalah kesuburan
6. Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 dibadan)
7. Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan
8. Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
9. Wanita yang inginkan payudara anjal
10. Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas.

APAKAH YANG AKAN TERJADI JIKA KITA KEKURANGAN PROTEIN??
1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah
pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection
(Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Nah! Sekarang anda dah tahu? Pilihlah protein yang terbaik untuk masa depan yang lebih sihat.. JOM KITA MINUM ESP!!




Berminat??

Boleh hubungi saya di 013-2778291 / Mina reenamee /Whats Up; Wechat ;SMS ; Call 

Monday, May 5, 2014

== 4 Vitamin Asas untuk Kulit yang cantik ===

Bekalan nutrisi dan kulit yang cantik sangat berkait rapat antara satu sama lain. Kulit kita sepenuhnya memerlukan penjagaan dan perlu kan makanan tambahan supaya kekal awet muda dan berseri. Mari kita lihat supplement apakah yang boleh anda pilih untuk mendapatkan kulit wajah yang cantik :-
Nutrition and great skin are very much related and some of the nutrients that play an important role in your complexion are vitamins. This is why majority of the skin careproducts that you will see contain high amounts of vitamins. However, it’s still extremely important that you receive these vitamins through the foods you eat. Here are some of the essential vitamins for great skin and how to incorporate them into your diet.

1. Vitamin A

If your skin has been feeling scaly and dry, then there’s a possibility that you might be lacking in Vitamin A. Individuals who are suffering from acne are also encouraged to take plenty of Vitamin A or apply products that are derivatives of the vitamin. Since Vitamin A also helps the skin rebuild tissues, it is also an essential vitamin when it comes to healing scrapes, wounds and other damages to the skin. Patients who suffer from the skin disease psoriasis are often advised to apply retinoids (a form of Vitamin A) to regulate cellular growth. Vitamin A is also a great anti-aging nutrient. So if you wish to keep lines, wrinkles, dull skin and other skin aging symptoms at bay then Vitamin A may can be of great help. Good sources of Vitamin A include eggs, leafy greens, milk, carrots, pumpkins, liver and more.

2. Vitamin E

Vitamin E is perhaps the most well-known vitamin that is essential for healthy skin. This is because Vitamin E is an effective antioxidant that helps fight free radicals in your body. Free radicals are caused by a number of factors such as smoking, pollution and sun exposure. Free radicals are one of the major causes of premature skin aging. As a result, Vitamin E can be an important anti-aging nutrient. Appearance of age spots, wrinkles, stretch marks and lines are reduced by applying Vitamin-E rich products. Vitamin E can also be found in foods like olives, sunflower seeds, peanuts, almonds, wheat germ and leafy greens.

3. Vitamin C

Like Vitamin E, Vitamin C is also an effective antioxidant. This means that it can also help you battle the signs of skin aging. Vitamin C also stimulates the production of collagen in your skin. Collagen is the protein responsible for making your skin supple. So if you wish to retain smooth and youthful skin then Vitamin C can help. Most fruits are good sources of Vitamin C so try to make fruits a staple addition to your everyday diet. Vegetables like broccoli, cauliflower, tomato, brussel sprouts and cucumber are also good sources of this vitamin.

4. Vitamin B Complex

B Vitamins should also be added to your diet if you wish to achieve healthy skin. Vitamin B1, for instance, boosts circulation in the body and gives your skin a certain glow. If you're a woman taking birth control pills then you are at risk of Vitamin B1 deficiency. Egg yolks, nuts and raisins are great sources of Vitamin B1. Niacin of Vitamin B3 helps your skin receive plenty of oxygen, which prevents development of acne among other benefits. Niacin-rich foods include tomatoes, broccoli and carrots.
Shaklee ada menawarkan VITAMIN E, VITAMIN C, VITAMIN B & CARETENOID ( sumber vitamin A).Yang paling penting kesemua rangkaian supplement shaklee diekstrak daripada sumber semulajadi tanpa pewarna tambahan, perasa tambahan, dan tanpa bahan pengawet.
       Jika anda berminat ingin membuat pesanan atau pertanyaan boleh hubungi saya di:-
Mina Reenamee ( Whats Up/ Viber/ sms/ call) 013-2778291

Friday, May 2, 2014

Anak cergas ibu ceria dengan makanan tambahan "MEAL SHAKE SHAKLEE"

Adakah anak anda
》》 Kurang selera makan?
》》 Kurang berat badan?
》》 Cerewet dalam memilih makanan?
》》 Selalu demam, selsema atau batuk-batuk?
》》 Mempunyai masalah sembelit?
》》 Mempunyai masalah asma? ( utk kanak-kanak, mestilah berusia setahun ke atas )
》》 Tidak suka makan vitamin dalam bentuk pil?
Sebagai ibu bapa, kita semestinya risau kan.
Apakata anda beri Mealshake utk si manja anda..
APAKAH KHASIAT MEALSHAKE INI?
----------------------------------------
✔rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
✔sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas
✔sesuai untuk seisi keluarga
✔Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
✔Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
✔Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
✔Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
✔Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
✔Meningkatkan selera makan anak
✔Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
✔Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
✔menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
✔amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti
✔ Menjadikan anak lebih sihat,bertenaga dan aktif sepanjang hari..
✔ Mengatasi alahan semasa mengandung dan membuka selera bg ibu yang tiada selera makan.
✔ Bagi bu yang menyusukan,mealshake juga membantu melancarkan penyusuan ibu....

CARA ORDER
----------------

SMS/WHATSAPP :013-2778291 (Naimah)
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan

SET SUBUR SHAKLEE MEMBANTU UNTUK HAMIL

Alhamdulillah, vitamin kesuburan Shaklee telah mendapat sambutan yang agak di luar jangkaan. Buat pengetahuan anda, Shaklee turut menawarkan rangkaian vitamin semulajadi yang berkualiti tinggi untuk meningkatkan tahap kesuburan suami-isteri. Ianya boleh diamalkan bersama suami isteri.

SUKAR HAMIL berpunca dari masalah ketidaksuburan isteri atau suami.

Antara penyebab adalah ketidaksuburan seseorang berkait rapat dengan masalah berikut:

✏Masalah organ peranakan seperti :
✏Fibroid dan endometriosis
✏Kegagalan ovulasi
✏Ketidakseimbangan hormon
✏Masalah KEPUTIHAN
✏ANEMIA
✏USIA
✏STRESS
✏MEROKOK/ALKOHOL
========================
SET SUBUR SHAKLEE MEMBANTU UNTUK HAMIL DENGAN:

 ✏Membaiki kitaran haid lebih teratur dan boleh merancang
 ✏waktu subur dengan tepat
 ✏Meningkatkan kesuburan
 ✏Membina sel darah merah
 ✏Meningkatkan bilangan & kuantiti sperma
 ✏Membekalkan NUTRISI kepada sistem peranakan
 ✏mengatasi masalah KEPUTIHAN
 ✏Melegakan STRESS

SHAKLEE: MUDAH-MURAH-SIHAT dan MUJARAB INSHA ALLAH.
PERLUKAN KHIDMAT NASIHAT MENGENAI PRODUK ??
========================
CARA ORDER, anda boleh Whats Up, WeChat, Viber, SMS, Call ✉ / ☎ : 013-2778291 (Mina Reenamee)

✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
========================

Menurut kajian yang dibuat oleh Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh dinaikkan dengan pengambilan Multivitamin dan Multimineral.

4 vitamin wajib yang harus dicuba untuk meningkatkan peluang kehamilan:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

GLA dan Alfalfa ----- ♡ moms TO be

VITA E dan ZINC -----♡ dads TO be

+++++++++++++++++++

ღ GLA COMPLEX SHAKLEE

[✔] Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
# Wanita PERIOD TAK TERATUR
# Wanita yang PERIOD HEAVY FLOW atau SEDIKIT
# Wanita yang PUTUS HAID
# Wanita yang sering LEWAT DATANG HAID
# Wanita yang SENGGUGUT

[✔] Membantu meningkatkan kesuburan (menghasilkan cecair serviks)– trying to conceive baby!
[✔] Membantu sperma hidup lebih lama (5hari)dalam tiub fallopio & memudahkan berenang terus ke fallopio
[✔] Melegakan PMS (sindrom pra-haid/senggugut) – abdominal pain, breast pain
[✔] Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri bagi mengelak risiko keguguran
[✔] Menguatkan imuniti tubuh
[✔] Untuk fungsi saraf

ღ ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

[✔] Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
[✔] Melegakan sakit sendi dan belakang
[✔] Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
[✔] Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
[✔] Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
[✔] Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
[✔] Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
[✔] Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
[✔] Meningkatkan stamina seorang suami

ღ VITAMIN E

[✔] meningkatkan kualiti sperma
[✔] meningkatkan "sperm count"
[✔] digunakan secara meluas terutamanya dalam rawatan kesuburan
[✔] membantu dalam masalah "mati pucuk"

[✔] membantu meningkatkan libido (keinginan seks)
[✔] Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
[✔] Mengurangkan risiko keguguran ketika hamil bagi wanita.
[✔] Menyelesaikan masalah kelesuan.
[✔] Merendahkan kadar kolesterol.
[✔] Membantu mencegah kanser.

ღ ZINC COMPLEX

[✔] Menghasilkan sperma yang lebih berkualiti & sihat
[✔] Membantu memekatkan air mani
[✔] Meningkatkan jumlah sperma
[✔] Meningkatkan keaktifan sperma (motility sperm)
[✔]Membantu melindungi sperma dalam menentang bakteria dalam vagina.
[✔] Mencegah dari kemandulan
[✔] Meningkatkan fungsi organ seksual

Friday, April 25, 2014

         "Aaahh rasa badan ringan sedikit, paling best rasa kenyang sentiasa...malam dah tak makan..bancuh cinch energy tea + madu + hirisan lemon...wowww mebelesss..." haaa itu rata-rata comment yang saya dapat dari kastemer saya yang dah cuba Cinch Energy Tea Mix ni...saya sendiri mengamalkan minum ni sejak satu bulan yang lalu..al-maklumlah nak belajar berpuasa kan...kena start puasa ganti dah ni, mestilah belajar perkara paling asas menahan lapar...saya dikategorikan sebagai orang yang sibuk bekerja...huhuhu...ada saja masa saya penuh dengan aktiviti di pejabat...kadang tu tak bertenaga sebab tak sempat makan..sibuk katakan...so saya ambil cinch energy tea mix setiap hari...sambil bertenaga, tak rasa letih, rasa kenyang sentiasa..sebagai bonus NO MAKAN MALAM..kurusss lahhhh saya hikhik...saya bukan kategori gemuk pun..sedang-sedang saja :)

Ok, sebelum terlajak jauh mari saya intro sedikit mengenai Cinch Tea Energy Mix ini...

Cinch Energy Tea Mix 
=============



Kebaikan:

* Penggalak TENAGA semulajadi.
* Ditambah dengan TAURINA - meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.
* Pilihan ALTERNATIF terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
* Tanpa Gluten, Tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis TIRUAN.

Bagi saya, Cinch Energy Tea Mix ni sebenarnya sesuai untuk semua golongan. Bukan hanya KHAS untuk DIET program sahaja. Kenapa saya cakap mcm tu??

Sebab: Cinch Energy Tea Mix ni sebenarnya PEMBEKAL TENAGA SEMULAJADI. Ia memang sesuai untuk individu yang aktif berkerja & yang selalu OT... Cinch Energy Tea Mix ni sgt2 membantu... 

APA ITU Cinch Energy Tea Mix?
==================

* Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph!
* Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat. Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.


KENAPA Cinch Energy Tea Mix?
==================

1. Selamat, peningkatan tenaga semulajadi. Diminum secara panas atau sejuk.
2. Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
3. Peningkatan tenaga segera.
4. Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan
5. Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

KEBAIKAN dan KHASIAT Teh Putih,Teh Merah dan Teh Hijau
====================================

1. Rendah Kandungan Kafein (Teh Putih)
2. Tinggi AntiOksidan
3. Mencegah Kanser
4. Bantu rendahkan tekanan darah tinggi
5. Mengurangkan kolestrol
6. Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
7. Menguatkan tulang
8. Antibakteria dan antiviral
9. Menggalakkan kulit yang sihat
10. Mengurangkan gula dalam darah. Bantu kurangkan gejala kencing manis
11. Meningkatkan metabolisme dan menggalakkan badan untuk membakar lebih banyak lemak
12. Baik untuk pencernaan .boleh mengelakkan cirit birit
13. Bantu lawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan.



Haaaa apa lagi???jom kita cuba Cinch tea Energy Mix ni...

Boleh hubungi saya di 013-2778291 (Whats Up/Wechat/Viber/Sms/Call)

Sunday, April 20, 2014

Penawar Sakit Lutut, lengguh badan **Osteomatrix & Advanced Joint Health Tablet *** Shaklee

Hii..morning salam pagi & salam ceria dari saya...

Malam tadi punya cerita, sebelum tidur saya berasa sakit sangat tulang belakang, al maklumlah saya jenis kuat bekerja, bergerak ke sana ke mari huhuhuhu...mememang otot-otot dan sendi kadang tu rasa sengal dan lengguh. Semakin meningkat usia semakin lah sakit itu ini. Saya pulak jarang minum susu untuk keperluan kalsium tulang ni lagi , bertambah-tambah pulak saya peminat tegar caffeinated Drink (Coffee dan Tea). Angin satu badan, lenguh-lenguh badan tu normal. Pandai minum pandai lah tanggung sakit ye..Anyway sebagai jalan penyelesaian bila sakit badan jer..saya top up keperluan kalsium saya dengan 2 benda ni...apakah?? Ini Osteomatrix dan Advanced Jointh Helath Tablet Shaklee...Nak tahu apa kandungan nya?? meh kita story sket ye:-




a.) Osteomatrix
    =========

Di dalam osteomatrix ini, terdapat ;
 

  1. Kalsium

  2. Magnesium

  3. Vitamin K

  4. Boron

  5. Zinc

  6. Copper

  7. Manganese

Kesemua 6 nutriens ini (selain kalsium sendiri), adalah sangat penting dalam membantu proses penyerapan kalsium oleh tulang kita. Tanpa nutriens2 ini, badan tidak dapat menyerap kalsium yang diambil dengan optimum. Apa gunanya kita berhabis duit untuk beli kalsium tetapi tak dapat dimanfaatkan sepenuhnya oleh badan kita. Sebab itulah kita perlu tahu apa kandungan setiap supplement yang kita ambil. 
 

Khasiat2 Osteomatrix

 
Sekarang kita sudah tahu apakah sebenarnya osteomatrix ini (sebab nama dia macam pelik sikit kan..hehe). Sekadar mendengar nama OSTEOMATRIX, saya rasa tak ada siapa yang jangka yang ia adalah untuk membekalkan KALSIUM (jauh sangat bezanya kan, kalsium= osteomatrix)
 
Seterusnya jom kita teruskan dengan mengetahui lebih lanjut khasiat sebenar osteomatrix ini.
 

  • Paling utama, dengan pengambilan osteomatrix yang konsisten, boleh mengurangkan risiko osteoporosis
  • Boleh menolong menstabilkan tekanan darah
  • Mengurangkan simptom menstruasi atau PMS
  • Menangani masalah sembelit
  • Menghasilkan susu ibu yang berkualiti (bagi ibu2 yang menyusukan anak)

Mari kita lihat bagaimana setiap satu nutrien yang terdapat di dalam osteomatrix ini berfungsi ;
********************************************************************

•1,000 mg (100% DV) of elemental calcium from nature’s most concentrated and easily absorbed sources
•400 mg (100% DV) of magnesium to help incorporate calcium into bone and help strengthen bones.
400 IU (100% DV) of vitamin D to stimulate calcium absorption
Boron in a clinically supported amount to aid bone metabolism*7
Vitamin K to help bind minerals to form bone matrix3
 Manganese, copper, and zinc — co-factors that activate enzymes that help build bone mass

b.) Advanced Joint Health Tablet
=========================

Q : Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formulasi proprietary yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Q: Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yagn mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Q: Apakah ekstrak jagung?
A : Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glucosamine yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligament. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

Q: Apakah Boswellia ?
A: Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Q: Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
A: Ekstrak Boswellia proprietari yang digunakan di dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkaitrapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding dengan AKBA sahaja. Tambahan pula, ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.

Q: Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan OsteMatrix pada masa yang sama?
Boleh. Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-dua product yang dapat menyokong kesihatan sendi anda. Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder dan VIVIX bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet

Q : Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Untuk hasil yang terbaik, ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu dua tablet sehari bagi setiap hidangan.

Q: Mengapakah ia bebas daripada chondroitin?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral ( ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik jika diambil secara berasingan.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi Vitamin C?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 100% Vitamin C kerana ia merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen.Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink, copper (kuprum/ tembaga) dan mangan?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 10% mineral zurih zink, copper dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Q: Adalah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasaskan sayur-sayuran?
A : Ya.

Sumber info di petik daripada booklet Shaklee Advanced Joint Health Tablet

sumber :http://www.mamafaiz.com/2013/01/apa-yang-org-perlu-tahu-tentang-ajt.html

Selepas saya makan 2 supplement di sebelum masuk tidur, masyaAllah pagi-pagi rasa segar jer badan ni, lena tedur, badan tak letih yang paling best.....saya senang membuang pagi2x...pssstttt nak tahu makan osteomatrix memang memudahkan ke tandas....tak percaya ce cuba...siapa yang ada sembelit elok belajar makan osteomatrix ni hehhehee....


ok lah nak buat tempahan or nak tanya mengenai shaklee boleh direct hubungi saya di:-

No telefon   : 013-2778291
Channel       : Whats Up/ WecHat/ Viber/sms/Call
Fb                  : mina reenamee
Fb Page       : VitaRia


Salam Ukhwah dari saya :-


Mina Reenamee
Shaklee Independent Distributor [ID No : 934802]
013-2778291| gardist29@yahoo.com





Friday, April 18, 2014

Vitamin Kesuburan Shaklee:
==================





(1) Vitamin E dan Selenium - Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA dan DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian dan menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.


(2) Zinc Complex - Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat.

Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.
********************************************************************************



(3) Alfalfa Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.


(4) GLA Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

Testimoni SET KESUBURAN SHAKLEE:
========================


Tidak salah kita berusah dan berikhtiar dengan supplement kesuburan shaklee dimana ternyata berkesan, halal dan dijamin berkualiti.

Inginkan khidmat konsultasi dan nasihat untuk set kesuburan shaklee ini boleh lah hubungi saya seperti di bawah:-

Thursday, April 17, 2014

VITAMIN C SHAKLEE 'VS' VITAMIN C LAIN DI PASARAN

APAKAH KEISTIMEWAAN DAN PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE DENGAN VITAMIN C BIASA?
==========================================================

1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan Vitamin C sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan Vitamin C adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi sustained release adalah sangat diperlukan.

2. Satu tablet Vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet.

3. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan Vitamin C dengan lebih baik.

MANFAAT VITAMIN C
==============


Imuniti:
- Dengan pengambilan Vitamin C secara teratur dapat melindungi badan dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan penyembuhan luka.

Antioksidan
- Vitamin C berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

Hypertension
- Vitamin C juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

Kecantikan kulit
- Banyak kebaikan Vitamin C dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
- Vitamin C mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
- Vitamin C memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam


Sebab itu Vitamin C Shaklee menjadi pilihan ramai kerana selain tinggi kualiti nya , sangat berpatutan dengan harga. Satu tablet Vitamin C menyumbang Vitamin C sebanyak 7 biji orange!!

Anda boleh hubungi saya di :


Sunday, March 9, 2014

PILIHAN SUPPLEMEN TERBAIK UNTUK KANAK - KANAK

Ramai ibu-ibu pm (private massage) bertanya kepada saya, bagaimana untuk meningkatkan taraf kesihatan anak mereka yang rata-rata cepat letih, tidak ada daya tumpuan semasa belajar, malas belajar, tiada minat belajar, kerap demam & ekzema...kanak-kanak akan melalui fasa tumbesaran yang pesat & mereka mudah terdedah kepada ancaman persekitaran sekiranya kita tidak memberi perhatian yang serius pada corak pemakanan & aktiviti anak-anak kita. 

PILIHAN SUPPLEMEN TERBAIK UNTUK KANAK - KANAK
--------------------------------------------------------------
Kenapa set kesihatan kanak-kanak ini bagus untuk anak anda?

# Untuk menaikkan berat badan
# Tambah selera makan
# Aktif dan cergas
# Daya tumpuan pembelajaran yang lebih tajam
# Masalah eczema
# Cirit birit
# Masalah asma
# Sering selsema dan demam
# Untuk kesihatan si manja yang menyeluruh supaya sentiasa sihat!!


Fungsi setiap vitamin untuk si manja anda!
=========================

 1. Omega Guard



# penting bagi perkembangan dan fungsi otak
# Meningkatkan sistem imunisasi
# Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
# Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.
# Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
# Mengekalkan tekanan normal darah
# Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
# Mengawal masalah obesiti
# Mengurangkan risiko penyakit jantung
#Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin
# Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
# Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
# Membantu menyihatkan paru-paru
# Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
# Mengurangkan demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
(lupus erythematosus)
# Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
# Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
# Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
# Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
# Memelihara fungsi-fungsi sendi


2. Mealshake.







 


 # Meningkatkan sistem imun anak.Jadi anak tidak mudah mendapat penyakit.jka sakit akan cepat sembuh.
# Meningkatkan selera makan anak.
# Memabantu mengurangkan masalah eczema
# Kulit tidak mudah lekat parut. Jika berparutakan cepat hilang.
# Membantu mengatasi masalah sembelit anak.
# Membantu mencantikkan tekstur kulit.
# Menjadikan anak lebih sihat,bertenaga dan aktif sepanjang hari..
# Mengatasi alahan semasa mengandung dan membuka selera bg ibu yang tiada selera makan.
# Bagi bu yang menyusukan,mealshake juga membantu melancarkan penyusuan ibu....



HAAAA... baguskan kedua-dua suplement shaklee untuk si manja anda..jom kita tengok testimoni mereka pengguna mealshake & omega guard :-


Berminat nak mencuba??nak harga special cepat pm saya di :-

Whas Up/  Wechat/ Viber/ Sms/ call : 013-2778291
(Best Price we will given to you)

Wednesday, February 5, 2014

Vitalea Shaklee Multivitamin Terbaik untuk kesihatan Optimum


          Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

          Tablet “Vita-Lea” ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

******************************************************************************

Vita-Lea® With Iron 120 Ct.


Size: 120 Tablets  

The Perfect Multivitamin

Vita-Lea with iron is a high potency formulation that provides 24 essential vitamins and minerals at clinically proven levels for optimal health.  Vita-Lea promotes:
  • Immune health
  • Bone health
  • Heart health
  • Breast health
  • Physical energy
  • Healthy skin, hair and nails
*********************************************************************************************************************************

VITA-LEA ® IRON FORMULA


The Shaklee Difference:

Vita-Lea Shaklee is a multivitamin and mineral first created in the world. Formerly known as "Vitalize-Mineral" and abbreviated reference to "vita-min", and the word is originally referred vitamins from Shaklee. The rise of technology has changed the shape of the liquid (90 years ago) to the tablet form known as Vita-Lea. Each tablet contains     30 complete daily nutrition extracted from vegetables and fruits, 12 vitamins and 7 minerals important as recommended by the RDA. It is formulated to provide comprehensive and very well balanced.

Tablet "Vita-Lea" is coated with powdered nutrients - spirulina. It is produced with the latest methods and technology complex explosive, referred to as the "Explo-tab". It is a multivitamin tablet the fastest in the world dissolved in water and the human body. Minerals contained in it is easy to integrate with proteins for fast absorption by the small intestine.

Clinical trials have proven that consuming Shaklee Vita-Lea for a year can reduce the risk of getting sick by 65%. Vita-Lea was selected by the Center for Science in the U.S. as THE BEST MULTIVITAMIN in the Public Interest in 2000.

Key Benefits:

The addition of Instant Energy - energizing, body fitness and mental strength, as well as help system memory and focus on the learning aspect as well as daily work.

Complementary Nutrition - Lack of vitamins and minerals as a result of an unbalanced diet practices, especially those who consume vegetables (vegetarian) and anemia.

Potential Productive Systems - Essential for children and adolescents.

Metabolism - Very helpful in stimulating the metabolism and slow the aging process.

Key Elements In Body Cells - Provides basic nutrition, keep living cells, the growth of new cells, helping the process of growth, hair growth, muscle, skin, nails and hormones, as well as health care thyroid.

Protect Organ - Protects the kidneys, heart and liver.


Nutrition Facts In Vita-Lea

Vita A - Health eyes, skin, anti-oxidant, fight cancer, prevent night blindness, aids growth, strengthen the framework of bones, gums, teeth, respiratory system, immune system and healthy hair.

Vita D - Mighty bone density, preventing bone disease soft, osteoporosis and psoriasis.

Vita E - Anti-oxidant, skin firmness, skin glowing, launched a blood circulation, prevent blood clots, heart disease, cataracts, arthritis, good for male productive system, reduce scarring.

Vita C - Anti-oxidant, fight cancer, stimulate collagen formation, improve disease resistance, accelerate wound healing, prevent colds, bleeding gums, blood clots, nose          bleeds.

Folic Acid - Health fetus, stimulating the production of breast milk, the health of red blood cells, reduce the risk of heart disease and cervical cancer, anemia, osteoporosis, stress, ulcer mouth, skin health.

Vita B1 - Converting food into energy, powerful memory, mental clarity, develop and stimulate blood circulation, aids growth, anxiety problems, drunk sea / land, reducing the signs of herpes zoster.

Vita B2 - Convert food into energy, anemia, eye fatigue, cataracts, infection of the tongue and mouth, cramps.

Vita B3 - Convert food into energy, produce hormones, stimulate blood circulation, lower blood ripid, treat dizziness, diarrhea, migraine, ulcers, bad breath, good for the stomach and intestines.

Vita B6 - protein metabolism, muscle repair, abdominal cramps, tranquilizers, energy, avoid vomiting, dry lips, glossitis (sore of the tongue), dermatitis, cramp, numbness, anemia.

Vita B12 - Helps growth of fetuses and children, aids appetite, nervous reactions,   good for mental alertness, physical strength, memory, focus, sexual performance and to avoid anemia, fatigue, anxiety, diabetes, blindness.

Biotin - Helps B-complex function more effectively, prevent blindness, hair graying and loss, diabetes, muscle pain, eczema and skin inflammation.

Vita B5 - Relieves stress, anxiety effects, fight allergies, constipation, fatigue, arthritis, relieve side effects of antibiotic, to prevent infection, accelerate healing and wound.

Calcium - Strengthen bones and teeth, blood clots, numbness, cramps, pain, insomnia, maintaining a normal heart rate, prevent osteoporosis / bone disease soft.

Phosphorus - Increase bone density, diabetes, kidney stones, prevent bone decay, helping ligaments / muscles and relieve pain caused by arthritis, anorexia.

Iodine - Good for thyroid, helps the growth of the fetus, increase the rate of children's IQ, build a ligament / muscle and tissue continuity, physical strength, weight control.

Iron - Shaping hemoglobin, chosen pain caused by PMS (premenstrual), helps growth, fight disease, prevent fatigue, anemia.

Magnesium - Healthy bones, teeth, muscles and relaxing the nervous system, the nature of a natural tranquilizer, prevent stress, diabetes, heart disease, kidney stones, kidney failure, heart and digestion problem.

Copper - Helps convert iron into hemoglobin, the health of hair, edema, bone-related diseases, problems of swelling.

Zinc - Mighty immune system, accelerating healing and cuts, male sexual performance, prevent prostate problems, both for the sense of taste and smell, mental acuity.


Tengok kan banyak fungsi vitalea ini dalam satu tablet..bagus untuk seisi keluarga..jika anda berminat nak mencuba vitalea complex shaklee ini, boleh hubungi saya di :-



Full Name:
Phone Number or Contact Number
Email Address
Home Adress
List of Products as below : Please select which products do you prefer to buy Vitamin E Complex
Vitamin B Complex
Sustained release Vitamin C
Chewable Vitamin C
Alfafa Complex(Small)
Alfafa Complex (Large)
DTX Complex
Caratomax
Advanced Joint Health Tablet
Herb-Lax
Peppermint Ginger Plus
Performance Drink
Cinch Shake Mix(Vanilla flavour)
Cinch Shake Mix (Mocca)
Cinch Shake Mix(Chocolate)
Vita-Lea Iron formula
Cinch Energy Tea Mix
Meal Shake
Shaklee Collagen Powder
Vivix
Meal shake
Nutriferon
ESP (Energising Soy Protein)
Osteomatrix
Zinc Complex
Garlic Complex
GLA Complex
Omega Guard
Lecithin
Herba Blend Multi purpose Cream
Quantity

Get your own free form like this one.
 
Copyright 2013 © Reserved to Mina Reenamee Design By Cik Nurfarah